Voor openingen die u snel wilt openen of sluiten is een schuifgordijn een goede keuze. Het schuifgordijn leveren wij met windbreekgaas of dicht doek (alleen mogelijk bij verticaal afgespannen schuifgordijn) dat we op maat maken in eigen atelier. U kunt kiezen uit twee types.

Schuifgordijn horizontaal afgespannen

Een horizontaal afgespannen schuifgordijn kunnen wij leveren tot een lengte van maximaal 18 meter en een lengte van maximaal 5 meter hoog. Deze schuifgordijnconstructie wordt uitgevoerd met een zware rail waardoor ijzeren gelagerde loopwieltjes lopen. Een horizontaal afgespannen schuifgordijn kan alleen uitgevoerd worden met windbreekgaas tot 94% dichtheid. Deze schuifgordijnconstructie is een goedkope oplossing voor iedere kleinere openingen zoals die voorkomt bij opslagloodsen.

Het horizontaal afspannen gebeurt met inzet van aluminium profielen zodat het windbreekgaas gelijkmatig en strak verdeeld is. De exacte maatvoering en het strak inspannen zijn essentieel voor het waarborgen van een lange levensduur.

Schuifgordijnen

Schuifgordijn verticaal afgespannen

Een verticaal afgespannen schuifgordijn is ideaal voor het afsluiten van grote openingen. Bovendien is het een uitstekende oplossing bij het ontbreken van spanten of staanders. Het schuifgordijn wordt verticaal afgespannen met behulp van verticaal opgestikte banden die we met een tussenruimte van 180 centimeter met rvs ratels aan de vloer bevestigen.

Net zoals bij het horizontaal afgespannen schuifgordijn is het verticaal afgespannen schuifgordijn voorzien van een zware rail. Bij het openen en sluiten bewegen de ijzeren gelagerde loopwieltjes er soepel doorheen.

Een verticaal afgespannen schuifgordijn kunnen wij ook uitvoeren met een 90 graden bocht. In tegenstelling tot een horizontaal afgespannen schuifgordijn kan een verticaal afgespannen schuifgordijn wél worden voorzien van een 100% dicht doek.