Agrarische adviesgroepen zijn laaiend enthousiast!

Weet u nog hoe de hitte vorig jaar zomer aanvoelde? Dat was geen pretje; niet voor mensen en niet voor dieren! Tikt de thermometer in de komende maanden wederom de 40 graden aan?

In juni en augustus droog en heet

De verwachting is (bron: weeronline.nl) dat het vooral in de maanden juni en augustus niet alleen kurkdroog maar eveneens snikheet zal zijn. Dat is slecht nieuws en hélemaal voor uw koeien. Al vanaf 21 ◦C kunnen zij al last ondervinden van warme. Waarschijnlijk weet u er alles van.

Hittestress bij koeien

Naast de temperatuur spelen ook de luchtvochtigheid en windsnelheid een rol. Hierbij geldt; hoe hoger de luchtvochtigheid en hoe lager de windsnelheid, hoe eerder een koe last heeft van hittestress. Omdat de metabolische capaciteit van moderne melkkoeien immens is, bereiken ze hoge niveaus van lichaamswarmte tijdens de lactatie en verteringsprocessen. Dus zodra de buitentemperatuur stijgt, verlaagt de natuurlijke warmteafvoer en dit verhoogt de hittestress.

Melkkoeien reageren direct op hittestress! Dat resulteert in onder andere een hoger celgetal, lagere concentraties aan melkbestanddelen en last but not least; vermindering van melkgift.

ATO heeft dé oplossing; beluchtingsbuizen voor koeling en ventilatie met frisse lucht direct op de koe.

Dit totaal nieuwe concept is revolutionair en diverse adviesgroepen voor de agrarische sector zijn laaiend enthousiast.

Creëer ideale stalomgeving met een buisventilatiesysteem

Met vakkennis van dierenartsen bepaalt ATO de precieze omstandigheden op locatie. Vervolgens wordt met complexe berekeningsmethoden een buisventilatiesysteem op maat ontwikkeld. Omdat de expertise van de dierenarts wordt gekoppeld aan de fysische vakkennis van de stromingsleer  ontstaat een volledig geoptimaliseerd beluchtingssysteem. Iedere buis is exact voor de vereiste toepassing samengesteld. Zo ontstaat dé ideale omgevingscondities in stal, voerstations, groepsverblijven, melkstallen en wachtruimtes ongeacht de vorm van het gebouw.

Wilt u meer weten over de stalventilatie van ATO? Bel voor vrijblijvende informatie: 0575 – 555 457

Informatieve video van RTLNieuws over de gevolgen van oververhitting bij koeien (kijkduur 2.11 minuten)