Melkveebedrijf Timmermans in Middelbeers(NB)

De nieuwe ligboxenstal van melkveebedrijf Ard Timmermans biedt plaats aan zo’n 200 koeien. Het motto bij de bouw was: “Functioneel mag ook mooi zijn, als het maar niet duurder is.”

Oprolpoorten die passen bij de zwarte steen

Ard Timmermans: “Op aanraden van mijn aannemer ben ik op een beurs naar de oprolpoorten en ventilatiesystemen van ATO gaan kijken. Het ontwerp sprak me aan, de kleuren vond ik mooi en de mensen zijn vakkundig. Na lang wikken en wegen, heb ik ervoor gekozen de nieuwe stal uit te voeren in een zwarte steen. Daardoor is mijn stal heel fraai geworden. De donkere uitstraling past perfect bij ons woonhuis. Ach…, het oog wil ook wat.”

Roldeuren voor en windbreekgaas oprolpoort achter

“In het zicht aan de voorzijde van de stal zijn aluminium roldeuren geplaatst. Achterin de stal heb ik gekozen voor de windbreekgaas oprolpoorten van ATO in een donkere kleur. Het is een perfecte match. Ik heb de stal een paar maanden in gebruik en de deuren voldoen uitstekend. Ook de weercomputer doet het goed. Die computer zorgt voor regelen van de stalgordijnen en de ventilatie.”

Perfecte service

“Het weer kan snel veranderen en bij koude en wind moeten de ventilatiesystemen gesloten zijn. Ik moet kunnen vertrouwen op uitstekende service! We hebben een keer een storing gehad en toen waren de servicemonteurs van ATO snel bij ons om het op te lossen. Op de dag van de montage verbaasde het mij dat de monteurs hun spullen zo goed voor elkaar hadden. Alles wat voor de montage van de ventilatiesystemen nodig was, hadden ze bij zich. De monteurs begonnen vroeg en redden zichzelf. De montage liep als een tierelier.”

Echte vakmensen

“In mijn oriëntatiefase zijn de mensen van ATO bij mij geweest om mee te denken en op te meten. De gesprekken liepen gesmeerd omdat hij ter zake kundig is. Hij spreekt mijn taal en begrijpt wat er nodig is. Dat werkt heel prettig.”