Dit stalafsluiting oftewel deze oprolpoort heeft een afmeting van 20 meter breed bij 5 meter hoog.

Verschillende winddichtheden windbreekgaas

Samen met onze dealer Hanse Staalbouw is er een oprolpoort ATO XXL geïnstalleerd bij Melkveehouderij Van der Lely in Abbenhoek (Zuid-Holland). Deze stalafsluiting meet 20 meter in de breedte en is 5 meter hoog.
De oprolpoort – die elektrisch geopend en gesloten kan worden met behulp een buismotor – bestaat uit verschillende types professioneel windbreekgaas. Windbreekgaas is er van 50% tot 94% winddichtgheid. Hoeveel wind het gaas tegenhoudt heeft met de dichtheid (de structuur) van het windbreekgaas te maken. Windbreekgaas van 94% houdt 94% van de wind tegen en windbreekgaas van 75% houdt 75% van de wind tegen en ga zo maar door.
In deze voerstal is gekozen voor een winddichtheid van 50% aan de bovenkant en een winddichtheid van 94% aan de onderkant zodat er in de voerkeuken voldoende frisse lucht kan circuleren, waardoor alles fris en smakelijk blijft. De achterzijde van de voerkeuken is voorzien van 85% winddichtheid. Dit windbreekgaas aan de achterzijde van de voerkeuken is vast opgespannen.

Inmeten en monteren windbreekgaas

Het inmeten hebben wij voor onze rekening genomen net zoals de eindmontage, die ons eigen team uitvoerde. Ook het op maat maken van het windbreekgaas is in onze eigen zeilmakerij gedaan.

Meer foto’s