Geitenstal-Frankrijk-stalventilatie-ATO-TFS

De geitenboerderij van Andeweg & Co in Maray, Frankrijk, wordt beheerd door een Nederlands echtpaar dat er al 19 jaar met veel plezier boert. Op hun boerderij lopen maar liefst 1.200 geiten rond.

Bezoek de Facebookpagina van Andeweg & Co voor meer informatie>

Advies en inmeten

Er was een sterke wens om een nieuwe stal te bouwen en die uit te rusten met een grote melkcarrousel. Via-via werd contact gelegd met ATO, in eerste instantie voor advies. Isidoor is naar de locatie gereisd en heeft ter plaatse meegedacht over de meest geschikte oplossing, waarbij hij ook de stallen heeft opgemeten. Het dorpje Maray bevindt zich op ongeveer 600 kilometer van de Nederlandse grens, in de regio Centre-Val de Loire, en telt 252 inwoners.

Zijwandventilatie voor stallen

Uiteindelijk is gekozen voor zijwandventilatie. Na overeenstemming over prijs en montage zijn de stallengordijnen in productie genomen. Er zijn 2 TFS stalgordijnen gemonteerd aan de geitenstal van 100 meter lang opgedeeld in 2 x 50 meter met de motor in het midden. Deze stalgordijnen zijn vervaardigd van groen transparant doek, gecombineerd met vogelgaas. Uit voorzorg heeft Andeweg extra gaas aan de binnenzijde toegevoegd, waardoor wordt voorkomen dat de geiten het vogelgaas zouden kunnen aanvreten.

Aan de melkstal zit ook nog een ATO TFS van 30 meter breed en 2 meter hoog.

Betrouwbaar en bedrijfszeker stalgordijn

Een groot voordeel van TFS stalgordijnen is hun betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid, doordat een TFS-systeem geen hoekrollen heeft, maar een directe aandrijving door middel van haakse overbrengingen, wat resulteert in weinig wrijving. Bovendien dragen geprofileerde buisschoenen het stalgordijn die om de 2,75 meter zijn bevestigd.

Lees meer over de TFS/TFD stalgordijnen en bekijk de video >

Samenwerken met dealers

Gedurende dit hele project is nauw samengewerkt met onze dealer Dirk Serry in België. Onder supervisie van Wilfred is de montage uitgevoerd.

Ook in Nederland werken wij samen met dealers. Er zit er altijd wel één bij u in de buurt.

Ontdek ons uitgebreide dealernetwerk>

Bekijk de beelden

Vragen over dit project? Bel: +31 (0) 575 55 54 57