Soms komen er projecten voorbij, waarbij onze expertise en vakmanschap extra goed naar voren kunnen komen. Geen standaardwerk om het zo maar te zeggen. Het project bij VDL Weveler in Apeldoorn is daar een voorbeeld van.

Tocht voorkomen in laad- en losplaats

VDL Weveler zocht een oplossing voor het winddicht maken van de laad- en losplaats. Als de roldeuren in de fabriek aan de andere kant open stonden, kreeg de wind vrij spel, wat de laad- en losplaats veranderde in een tochtige omgeving. Voor werknemers is het alles behalve prettig in zo’n tochtige omgeving te moeten werken. Vingers worden stijf en spieren kunnen stram worden.

VDL Weveler zocht naar een oplossing. ‘Iets met windbreekgaas’ was het idee.

Windicht maken laad- en losplaats met windbreekgaas

Wij vinden het altijd leuk om met de klant mee te denken en een oplossing te kunnen bieden die het probleem verhelpt!

In dit geval hebben wij eerst een betonrand gestort met ogen waardoor wij het mogelijk werd een schuifgordijn verticaal af te spannen mét bocht. Het schuifgordijn bestaat uit windbreekgaas 85% en heeft een tochtstrook van 40 cm aan de onderzijde.

Het schuifgordijn is op maat gemaakt in eigen zeilmakerij en onze eigen montagedienst heeft het project op locatie uitgevoerd. Dus inclusief het storten van de betonrand en de montage van het schuifgordijn.

Voorkomen van kou en tocht

Tijdens de wintermaanden kunnen werknemers te maken krijgen met gezondheids- en veiligheidsrisico door te werken in koude omstandigheden. Werkgevers zijn wettelijk verplicht een gezonde en veilige werkomgeving te bieden. Soms ligt de oplossing niet voor de hand. In dit geval zijn wij gekomen tot een prima oplossing, wat ervoor zorgt dat de werkplekken in de laad- en losstraat is afgeschermd tegen kou, wind, regen en sneeuw.

Bekijk de beelden

Op de beelden is de betonrand met ogen goed zichtbaar. Vragen over dit project? Bel: +31 (0) 575 55 54 57