Weneko in Dinxperlo zocht medio 2021 een oplossing voor het afschermen van goederen in hun opslagloods en voor de draagarmstelling op het buitenterrein.

Na een jaar zijn we gaan kijken hoe de oplossing van een schuifgordijn met windbreekgaas in de praktijk bevalt. De klant blijkt blij te zijn met deze effectieve en handzame oplossing. Dat horen wij natuurlijk graag.

Goederen opslagloods buitenterrein beschermen tegen regeninslag

Op het buitenterrein bij de productiefaciliteit houdt Weneko stalen profielen op voorraad. De zogenoemde staalpakketten hebben een lengte van 6 meter en in de draagarmstelling liggen 3 staalpakketten naast elkaar over een breedte van ruim 18 meter.

Op de beelden is goed te zien hoe dit er in de praktijk uitziet.

Afschermen draagarmstelling met schuifgordijn

Productieleider Bennie ten Haaf was al een tijdje op zoek naar een oplossing om deze buitenopslag van staalpakketten te beschermen tegen regeninslag. En ook voor de opslagloods zocht hij een afscherming. De afscherming mag niet te zwaar zijn omdat de heftruckchauffeur de gordijnen eigenhandig opzij moet kunnen schuiven.

Tijdens mountainbikeritje ontstaat idee

Terwijl mountainbikeliefhebber Bennie door het coulisselandschap van de Achterhoek rijdt, ziet hij een boer in de weer met een stalgordijn van windbreekgaas. ‘Dat is de oplossing’, denkt Bennie. ‘Ik moet boven de draagarmstelling een afdak laten timmeren en daar een gordijn onder hangen van windbreekgaas. Dat zou een ideale en lichte afscherming kunnen zijn.’

Weren van regen in opslagloods

Voor het timmeren van een afdak zocht Bennie contact met het plaatselijke bouwbedrijf Luijmes. Voor het op maat maken van het windbreekgaas googelde Bennie op ‘professioneel windbreekgaas’ en kwam bij ATO terecht.

Meedenken met de klant

Vanaf de start van een project meedenken met de klant, is iets wat ATO graag doet. Behalve het afschermen van de draagarmstelling, komt ook de grote opslagloods op het buitenterrein in aanmerking voor een functioneel schuifgordijn aan weerszijden dat de goederen beschermt.

Draagarmstelling voorzien van 3 panelen windbreekgaas

Bij de draagarmstelling is gekozen voor een oplossing in 3 panelen windbreekgaas. ‘Dit is in de praktijk ideaal, zegt Bennie. ‘Wanneer de heftruckchauffeur een staalpakket uit de middelste rij moet hebben, hoeft hij maar 1 paneel windbreekgaas opzij te schuiven. Een echte praktijkoplossing dus, waarmee ATO kwam.’

Om het gordijn te kunnen schuiven, maakt de heftruckchauffeur de spanners aan de kant van de opening los. Het gordijn is licht en kan links of rechts geopend worden.

Buitenloods aan weerszijden voorzien van 1 paneel windbreekgaas

Bij de buitenloods is aan weerszijden een schuifgordijn van windbreekgaas op maat gemaakt. ATO adviseerde Weneko om de staalconstructie – waaraan het schuifgordijn gemonteerd is – 1 meter te verlengen, wat betekent dat de constructie een meter uitsteekt. Dit heeft als reden dat het gordijn niet in de weg hangt en de opening groter is waardoor er voor de heftruckchauffeur meer manoeuvreerruimte ontstaat. Zo kunnen de staalpakketten gemakkelijker opgepakt en verplaatst worden.

Ook dit vindt Bennie een echte praktijkoplossing die illustreert dat ATO begrijpt wat er in de praktijk nodig is.

Windbreekfactor in tal van kleuren

Professioneel windbreekgaas is verkrijgbaar in 75% tot 90% windreductie en in de kleuren groen en zwart.

Bij Weneko is gekozen voor zwart windbreekgaas met een dichtheid van 94%

Bennie: ‘Wij kozen bewust voor windbreekgaas in zwart, want dit past bij onze huisstijl en staat beter op ons buitenterrein. En een dichtheid van 94% blijkt afdoende te zijn voor het tegenhouden van wind en regeninslag.’

Bekijk de beelden

Vragen over dit project? Bel: +31 (0) 575 55 54 57