Varkensstal met stalgordijn als zonwering

ATO biedt een eenvoudige en doeltreffende oplossing voor verkoeling in varkensstallen.

Zonwering voor varkensstallen met lichtstraten

Steeds vaker worden nieuwe varkensstallen voorzien van lichtstraten om natuurlijk licht binnen te laten. Om de warmte buiten te houden, heeft ATO voor een varkensstal in Wierden de bovenvensters voorzien van zonwering die licht doorlaat. Dit systeem is zowel handmatig als automatisch te bedienen en biedt de varkens verkoeling tijdens warme dagen.

Zonwering op maat voor varkensstal

De zonwering is op maat gemaakt in onze eigen zeilmakerij. Wij hebben voor deze varkensstal het ATO BF systeem ingezet. De zonwering bestaat uit 94% Velitex windbreekgaas waardoor er toch daglicht binnenkomt, maar direct zonlicht geweerd wordt.

Waarom zonwering in varkensstal?

Zonwering in een varkensstal kan nodig zijn om de temperatuur in de stal te reguleren en te zorgen voor een comfortabele omgeving voor de varkens. Zonder zonwering kan de zonnestraling door de lichtstraten van de stal de temperatuur binnen snel laten stijgen, waardoor het voor de varkens moeilijker wordt om af te koelen en het risico op hittestress toeneemt.

Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen en een verhoogde sterfte onder de varkens. Door zonwering te gebruiken, kan de temperatuur in de stal worden verlaagd en kunnen de varkens comfortabeler blijven, wat kan bijdragen aan hun gezondheid en welzijn.

Meer informatie over dit project? Bel Isidoor Verwaijen: 0575 – 555 457

Bekijk meer projecten>

Bekijk onze dealers > Er zit er altijd één bij u in de buurt!