Ventilatieluchtslangen – de ATO tube air-  zijn beluchtingsbuizen en die ervoor zorgen dat uw stalventilatie op orde is. Door een beluchtingsbuis komt er frisse lucht van buiten de stal binnen die vervolgens gedoseerd over uw dieren wordt verspreid.

Goede stalventilatie voor gezondere dieren

Met goede ventilatie in de stal gedijen uw dieren beter. Onvoldoende of overmatige ventilatie werkt kiemgehaltes in de hand. Hierdoor kunnen uw dieren longirritatie oplopen. Wilt u gezondere dieren, minder dierenartskosten en hogere prestaties? Investeer dan in de ventilatieluchtslangen.

De ventilatieluchtslang wordt meestal geplaatst op strategische locaties in de stal, zoals in de buurt van de ventilatoren, om de luchtstroom te optimaliseren. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere ventilatiecomponenten, zoals luchtkanalen, om een efficiëntere luchtcirculatie te creëren.

ATO VET Smarttubes

Op maat gemaakt

Over het algemeen heeft een ventilatieslang een op maat gemaakt gatenpatroon. Dit gatenpatroon zorgt voor precieze dosering. Uw dieren krijgen wel frisse lucht, maar staan niet op de tocht.

Met een ventilatieluchtslang – meestal een buis of slang – kunt u de luchtcirculatie en ventilatie in een stal te verbeteren. Het is ontworpen om verse lucht van buiten de stal aan te voeren en de vervuilde lucht, zoals stof, dampen en geuren, naar buiten af te voeren.

De ventilatieluchtslang kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de specifieke behoeften in de stal en het ventilatiesysteem dat wordt gebruikt. Het kan een flexibele slang zijn die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en aangepast aan de specifieke indeling van de stal. De slang kan gemaakt zijn van materialen zoals kunststof, rubber of textiel met een speciale coating om de duurzaamheid en weerstand tegen slijtage te vergroten.

Doel ventilatieluchtslang?

Het doel van een ventilatieluchtslang is om een goede ventilatie in de stal te garanderen. Goede ventilatie is essentieel in veestallen omdat het de luchtkwaliteit verbetert, vochtigheid reguleert, de temperatuur beheert en de verspreiding van ziekteverwekkers vermindert. Het helpt ook om de dieren comfortabel te houden en de algemene gezondheid en productiviteit te bevorderen.

Meer weten? Bel gerust!