Een wintergarten is de oplossing om een kippenstal te verduurzamen! Albert Heijn is de eerste supermarkt die heeft besloten vanaf 2023 enkel en alleen kip aan te bieden met minimaal één ster van het Beter Leven Keurmerk. Dit betekent dat er gestopt gaat worden met verkoop van Goed Nest Kip (GNK). De verwachting is dat andere supermarkten dit voorbeeld gaan volgen.

Productieketen van kippenvlees verder verduurzamen

Door deze beslissing wil de supermarktketen de productieketen van kippenvlees verder verduurzamen en transparant maken. Omdat alleen al Albert Heijn zo’n 200 vleeskuikenhouders nodig heeft, betekent dit dat zo’n 200 Nederlandse vleeskuikenhouders hun kippenstallen moeten verbouwen om daarmee te voldoen aan de nieuwe voorschriften.

Wintergarten voor vleeskuikens

Door de nieuwe richtlijnen krijgen vleeskuikens meer leefruimte met een overdekte uitloop oftewel een wintergarten en krijgen ze meer natuurlijk daglicht.

Ventileren wintergarten voor vleeskuikens

Het goed ventileren van zo’n wintergarten is een uitdaging voor elke pluimveehouder. Het windbreekgaas van ATO, dat wij op maat maken, kan dé ideale oplossing zijn.

Windbreekgaas is er in verschillende soorten. Meestal monteren wij het in combinatie met een oprolbaar koudezeil. Dit om kou en regen tegen te gaan.

Ervaring met wintergarten

Wij deden al de nodige ervaring op met het toepassen van windbreekgaas in combinatie met een oprolbaar koudezeil.

Het beste stalklimaat realiseren

Stalklimaat is belangrijk en moeilijker te beheersen als er iets wordt aangebouwd. Wie zijn stal gaat renoveren of verbouwen, schakelt daarom meestal een specialist in.

ATO werkt nauw samen met zulke gespecialiseerde aannemers en stallenbouwers. Wij zijn altijd bereid om tijdens gesprekken aan te schuiven bij de specialisten zodat u de juiste keuze maakt en het totaalplaatje van A tot Z klopt.

Wintergarten bouwen?

Advies nodig voor het inrichten van de wintergarten omdat u uw bedrijf wilt aanpassen met een wintergarten?

Wij komen op locatie kijken. Samen met u en eventueel andere specialisten beoordelen wij welk ventilatiesysteem in uw situatie het beste past.

ATO dealers

Wij hebben een uitgebreid dealernetwerk. Er zit altijd wel een dealer bij u in de buurt. Bekijk ons dealernetwerk

Direct contact met ATO? Contact